Khamis, 18 Disember 2008

Promosi program menarik hujung minggu ini!



Terdapat dua program menarik minggu ni yang saya nak tolong promosikan:


1) Seminar Blogger.


Assalamualaikum,


Sekali lagi saya jemput semua bloggers, blogawan, blogawati, blogputra dan blogputri datang ke seminar yang kami anjurkan.

Anda UMNO, PAS, BN, PR tiada parti, tiada pendirian, ada pendirian tapi tiada parti dan semua yang berminat, dijemput.

Suasana: Santai Sentiasa

Tarikh : 20 Disember 2008 (Sabtu)

Tempat: Bilik Seminar, Masjid Jamek Hasanah,Bandar Baru Bangi, Selangor

Cara nak sampai: (kalau reti baca peta, rujuk peta)

1.Ikut lebuhraya PLUS, masuk tol UKM
2. Bayau tol.
3. Jumpa roundabout pertama, lencung jam 9:00
4. Jumpa traffic light 1, 2, 3 :traffic light kat Warta tak kira
5. Pada traffic ke 3, belok kiri.
6. Nampak dah masjid.
7.Parkir kereta
8. Cari Dewan Seminar masjid.

ATURCARA
8.00 pagi :Pendaftaran :yang jaga: Sdr. Md. Nor, Azlan dan Hj.Amir
8:20 Pembukaan- Master of Ceremony: Al Brangi
8:25 Perasmian [YB Dr. Che Rosli Che Mat; ahli parlimen Hulu Langat]



8:35 Sesi 1 [Prof. Dr. Hamirdin Ithnin]
Tajuk: Menajamkan Idea Anda
1. Bagaimana nak dapat idea. 2. Bagaimana nak tulis. 3.Etika menulis blog 4. Apa yang hendak ditulis
Q&A



9:30 Relaks-


9:35 Sesi 2 [Hasbullah Pit]
Tajuk: RSS dan Aliran Maklumat Blog Tempatan
Q&A


10:35 rehat & minum & berkenalan :Nasi lemak dan teh tarik


11:00 Sesi 3. Taaruf bagi semua bloggers
Perkenalkan diri, perkenalkan blog anda, bertanya khabar, sesi bergambar

11:30 Sesi 4 Sidang Pleno -Pengerusi Al Brangi
Tiga ahli panel, dipilih pada hari tersebut dikalangan anda yang hadhir
seorang ahli panel berucap 10 minit
Selesai ketiga tiga berucap, sesi diskusi


12:55 Resolusi
1:00 Penutup : tentatif: YB Dr. Shafie Abuk Bakar ADUN Serdang
dan Tamat

Solat Zuhur.
Restoren ada banyak. Pilih saja lah. Lepas makan, bayau.


2) Dialog antara agama berkenaan isu kemiskinan



2 ulasan:

power rangers pink kaler berkata...

assalamualaikum..

nak jadi contributor dalam blog http://powerrangerspinkkaler.blogspot.com?

blog ini adalah untuk minda-minda pemuda malaysia yang pelbagai latar belakang berkumpul, berbincang, kritik dan contribute post masing2

untuk makluman lanjut, boleh layari blog tersebut =)

psychedelicmundo berkata...

ini satu pogram yg sgt baik.miskin merentas sume agama.same2 crik jalan mcm mane nk slesaikan masalah ni n inilah pluang Islam mendekati agama lain